Documentele oficiale ale Sfântului și Marelui Sinod: (Creta 2016)

24,00 lei

Stoc epuizat

Anunță-mă când articolul este din nou în stoc.

Distribuie:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Răsfoiește cartea !

În perioada 16-26 iunie 2016, s-a desfășurat în insula Creta unul dintre cele mai importante evenimente din istoria contemporană a Bisericii Ortodoxe: Sfântul și Marele Sinod. Acesta s-a întrunit la Academia Ortodoxă din Kolymbari, sub președinția Sanctității sale, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, și a reunit zece dintre cele paisprezece Biserici Ortodoxe Autocefale.

Cu Sfântul și Marele Sinod din Creta s-a scris o pagină de istorie a Bisericii Ortodoxe contemporane și suntem convinși că trecerea timpului va dovedi însemnătatea acestui eveniment. În acest sens, apreciem ca binevenită propunerea convocării de Sinoade Panortodoxe la un anumit interval de timp, de șapte sau zece ani, ceea ce ar reprezenta o modalitate de manifestare permanentă și constantă a sinodalității, la cel mai înalt nivel, și o posibilitate de răspuns concret, prin vocea unanimă a Bisericii Ortodoxe, la problemele tot mai diverse ale credincioșilor.

În acest sens, volumul de față cuprinde hotărârile luate în cadrul Sfântului și Marelui Sinod, traduse în limba română, cu scopul de a prezenta publicului, în mod clar, ceea ce s-a discutat. Totodată, aceste documente sunt însoțite de o amplă Notă editorială ce conține informații cu privire la demersurile pentru convocarea sinodului, conținutul documentelor adoptate, precum și mărturii referitoare la receptarea acestora în Biserica Ortodoxă Română.

Informații suplimentare

Greutate 0.26 kg
Dimensiuni 1.2 × 15 × 21.5 cm
ISBN

978-606-29-0304-6

Limba

Română

An apariție

2019

Localitatea

București

Autor

Aprobarea Sfântului Sinod

Editura

BASILICA

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

112