Frumusețea și sublimul iubirii creștine reflectate în viața de familie și în viața societății


 

Autor: Ieronim Sinaitul


Editura: Basilica


 

Titlu complet:

Frumusețea și sublimul iubirii creștine reflectate în viața de familie și în viața societății


19,20 lei

191 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Frumusețea și sublimul iubirii creștine reflectate în viața de familie și în viața societății

– florilegiu patristic și bibliografie tematică cu privire la pastorația părinților și copiilor și însemnătatea filantropiei creștine –

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2020 drept „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor”, respectiv „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, în Patriarhia Română. Împreună cu implicațiile pastorale, misionare, culturale, educaționale, administrative cele două teme omagial-comemorative sunt ilustrative pentru cultivarea și propovăduirea dragostei creștine.

S-a vorbit și se vorbește mult despre iubire și despre rolul ei în devenirea și activitatea persoanei umane. Referindu-ne exclusiv la doctrina și viața creștine, întrucât domeniile și împrejurările în care este dezvoltată tema iubirii sunt numeroase, remarcăm faptul că, preponderent, literatura patristică numește iubirea creștină atât cu termenul de poruncă, trimițând astfel la porunca Mântuitorului din Evanghelie (cf. Matei 22, 36-40), cât și cu termenul de virtute, evidențiind în acest mod miezul trăirii virtuoase a celui credincios. […]

Dincolo de abordările diverse privind iubirea creștină, ideea principală pe care Sfinții Părinți o dezvoltă în scrierile lor este aceea că iubirea nu trebuie să rămână la stadiul de îndemn sau de învățătură, theoria, ci ea trebuie transpusă în fapte concrete, praxis. „Împlinirea poruncilor înseamnă virtutea cu fapta”, amintește Sfântul Maxim Mărturisitorul. Însăși existența unei porunci trimite la o serie de acțiuni care sunt rezultatul respectării, aplicării, înfăptuirii poruncii respective. Prin urmare, dacă ne referim la porunca dragostei, atunci aceasta naște sau ar trebui să nască acțiuni concrete.

Preasfințitul Ieronim

Răsfoiește cartea!

09.06_TIPAR_Ieronim Sinaitul - Florilegiu patristic

 

Informații suplimentare

Greutate 0,35 kg
Dimensiuni 1,8 × 13 × 19 cm
ISBN

978-606-29-0431-9

Limba

Română

An apariție

2021

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

364

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Frumusețea și sublimul iubirii creștine reflectate în viața de familie și în viața societății”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *