Mineiul pe Mai

86,40 lei

172 în stoc

Distribuie:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram
SKU PF0691 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

RĂSFOIEȘTE CARTEA !

 

Ediția de față a Mineiului pe Mai a fost revizuită, completată și îmbunătățită din mai multe puncte de vedere. În acest sens trebuie menționată în primul rând introducerea Slujbelor următorilor Sfinți Români: Sfântul Ierarh Atanasie al III lea, Patriarhul Constantinopolului (2 mai) și Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici (3 mai), precum și introducerea Sinaxarelor la Sfinții Români care nu au slujbă: Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul (27 mai). Pe parcursul diortosirii textului s a realizat, de asemenea, îndreptarea tipiconală, dar și stilistică, a Slujbelor Sfinților Români menționate anterior.
Importantă și foarte utilă este introducerea în această ediție a Mineiului pe Mai a unei „Învățături de Tipic” despre modul cum se cântă Slujbele Sfinților cu prăznuire în zilele acestei luni, precum și îndreptarea riguroasă, din punct de vedere tipiconal, a tuturor Slujbelor din această lună a anului, ținând cont că ele se pot situa mai ales în perioada liturgică a Penticostarului.
Îmbunătățirea stilistică a limbajului, actualizarea datelor istorice și a numelor, cuprinse în special în Sinaxare, introducerea trimiterilor biblice la versetele din Sfânta Scriptură, lucru neîntâlnit în edițiile mai vechi ale cărților de cult, sunt tot atâtea importante elemente care au contribuit la înnoirea ediției de față a Mineiului pe Mai.
În procesul de revizuire a textului a fost folosită ca ediție de bază a acestei cărți de cult aceea tipărită la București în anul 1978 (ultima ediție tipărită la Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române), dar, pentru confruntarea anumitor date, și o ediție grecească a Mineiului pe Mai tipărită la Atena în anul 1972.
Reeditarea Mineiului pe Mai oferă, așadar, o ediție sensibil îmbunătățită față de cea precedentă (din 1978), constituind un fapt editorial îmbucurător îndelung așteptat de slujitorii și credincioșii Bisericii noastre Ortodoxe.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg
Dimensiuni 3 × 21 × 30 cm
ISBN

978-973-616-198-8

Limba

Română

An apariție

2012

Localitatea

București

Autor

Aprobarea Sfântului Sinod

Editura

EIBMO

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

334