P.S.B. Vol. 4 – Scrieri dogmatice şi exegetice


 

Autor: Sfântul Vasile cel Mare


Editura: Basilica


 

P.S.B. Vol. 4 – Scrieri dogmatice şi exegetice


67,20 lei

77 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

P.S.B. Vol. 4 – Scrieri dogmatice şi exegetice

Volumul de față reunește traducerile românești a patru dintre cele cinci tratate dogmatice ale Sf. Vasile cel Mare: Împotriva lui Eunomie, Despre Botez, Despre originea omului și Despre rai, traduse de Policarp Pîrvuloiu, însoțite de o lucrare exegetică, Omilii la Psalmi, în traducerea realizată de Pr. Dumitru Fecioru, traducere revizuită și diortosită după textul original de Adrian Muraru și Policarp Pîrvuloiu.

Cu toate acestea, se impune precizarea că distincțiile dogmatic/exegetic sunt relative, ușor scolastice, pentru Părinții Bisericii teologia fiind un organism unitar și bine articulat, care nu poate fi segmentat prin clasificări savante. Discursul dogmatic al Sf. Vasile cel Mare se întemeiază constant pe o profundă exegeză a Scripturii, nefiind separat de dimensiunea morală și nici de orizontul spiritual. La fel, demersul său exegetic are finalități limpezi de natură dogmatică și spirituală. Profunzimea ideilor, erudiția temperată, orizontul cultural și spiritual vast, stilul limpede și precis, sobrietatea îndulcită de sincere și discrete accente lirice sunt calități care conferă valoare literară și perenitate scrierilor basiliene.

Scrierile reunite în acest volum reprezintă câteva dintre răspunsurile marelui teolog și Părinte duhovnicesc date culturii și civilizației antice, care, prin arianism, urmăreau să transforme creștinismul într-un capitol al filosofiei sau, cel mult să-l încadreze în panteonul sincretic al zecilor de religii orientale care proliferau în agora vremii.

Editura BASILICA

Informații suplimentare

Greutate 0,7 kg
Dimensiuni 4 × 16 × 25 cm
ISBN

978-606-814-152-7

Limba

Română

An apariție

2011

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

600

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „P.S.B. Vol. 4 – Scrieri dogmatice şi exegetice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *