Proloagele, în fiecare zi împreună cu sfinţii - Vol. 1


Autor: Aprobarea Sfântului Sinod


Editura: EIBMO


Titlu complet:

Proloagele, în fiecare zi împreună cu sfinţii – Vol. 1 (septembrie – februarie)


100,80 lei

Stoc epuizat

Anunță-mă când articolul este din nou în stoc.

Distribuie:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram
SKU PF0771 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Proloagele conțin viețile pe scurt ale celor mai importanți Sfinți ai fiecărei zile din anul bisericesc, însoțite de felurite cuvinte de folos, extrase din Viețile Sfinților și din alte cărți de zidire sufletească recunoscute în spiritualitatea ortodoxă. Ele sunt citite, în biserici și catedrale, la momentul chinonicului din cadrul Sfintei Liturghii zilnice, iar în mânăstiri se folosesc ca lectură la trapeză. dar ele constituie totodată și o hrană duhovnicească aleasă pentru orice credincios și un mod de a face cunoștință cu Sfinții plăcuți lui Dumnezeu și cu povățuirile marilor dascăli ai Bisericii Ortodoxe.
Pentru prima dată, această lucrare de zidire sufletească a fost tradusă integral în limba română sub îndrumarea Sfântului stareț Paisie de la Mânăstirea Neamț și tipărită între anii 1854-1855. Proloagele au fost, apoi, diortosite în anii `70 ai secolului trecut de eruditul arhimandrit Benedict Ghiuș și au văzut din nou lumina tiparului în anul 1991, cu binecuvântarea mitropolitului cărturar Nestor Vornicescu al Olteniei.
În ediția de acum a Proloagelor, atent revizuită din punct de vedere lingvistic, au fost identificate și consemnate citatele scripturistice și au fost completate datele istorice și geografice. Pentru prima dată au fost adăugate sinaxarele tuturor Sfinților români canonizați până acum, precum și ale altor Sfinți față de care se manifestă o deosebită evlavie.
Volumul întâi cuprinde prima jumătate a anului bisericesc, între 1 septembrie și 29 februarie. Cartea este prefațată de Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL, prin textul intitulat sugestiv: În fiecare zi împreună cu Sfinții, care a devenit și subtitlu al întregii ediții.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg
Dimensiuni 5 × 17 × 24 cm
ISBN

978-973-616-181-0

Limba

Română

An apariție

2011

Localitatea

București

Autor

Aprobarea Sfântului Sinod

Editura

EIBMO

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

1011