Sensul morții și taina vieții veșnice

 

Autor: Colectiv de autori

Editura: Basilica

 

Sensul morții și taina vieții veșnice

70,40 lei

45 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Sensul morții și taina vieții veșnice 

Pomenirea celor adormiți în Domnul este un act de credință, întrucât ea se bazează pe credința că, fiind creat după chipul lui Dumnezeu Cel nemuritor, sufetul omului este nemuritor chiar dacă trupul omului, după moartea fizică, se descompune și se risipește. Mai mult, sufletul nemuritor are, după despărțirea sa de trup, o viață intensă dacă omul este credincios și s-a unit cu Dumnezeu prin rugăciune.

Pomenirea celor adormiți în Domnul este un act de iubire pentru semenii noștri. Când ne rugăm pentru cei adormiți arătăm că îi iubim și după moarte, iar sufletul lor nemuritor simte iubirea noastră. Ei cunosc momentele când îi pomenim și simt când împărțim milostenie pentru ei. Iubirea din rugăciunea pentru cei adormiți în Domnul este mai tare decât moartea și ea se arată atât prin cinstirea osemintelor lor, cât și prin modul în care îngrijim mormintele lor. […]

Pomenirea celor adormiți în Domnul este un act de nădejde. Noi pomenim pe cei care au adormit în Domnul, adică „în nădejdea Învierii și a vieții celei de veci”. Sfântul Apostol Pavel îndeamnă pe creștinii care plâng pe cei morți să nu se întristeze peste măsură, ca păgânii cei fără de nădejde, ci să se mângâie având credința că Hristos Domnul, Cel ce a biruit moartea, va învia pe toți cei adormiți, iar cei care au crezut în El vor fi pururea împreună cu El. […]

Așadar, pomenirea eroilor din toate timpurile și din toate locurile, ca și cultul morților în general, constituie manifestări de statornicie în credință, de continuitate și unitate în cuget și simțiri de-a lungul generațiilor. Este semnul neuitării și prețuirii noastre pentru jertfa lor și speranța comuniunii lor veșnice cu Hristos Domnul, în nădejdea Învierii și a vieții veșnice.

Dovadă a celor enunțate mai sus stă și acest volum, intitulat sugestiv, în contextul Anului comemorativ – 2021, „Sensul morții și taina vieții veșnice”, care, prin textele prezentate, oferă un bogat conținut teologic și confirmă unitatea dreptei credințe precum și a practicii liturgice cu privire la pomenirea în Biserică a celor adormiți în Domnul.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

 

Informații suplimentare

Greutate 0,8 kg
Dimensiuni 24,5 × 17,5 × 2,3 cm
ISBN

978-606-29-0462-3

Autor

Editura

An apariție

2023

Copertă

Cartonată

Limba

Română

Suport

Hârtie

Nr. pagini

370

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sensul morții și taina vieții veșnice”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *