Simbolul de Credinţă pe înţelesul copiilor

12,80 lei

Stoc epuizat

Anunță-mă când articolul este din nou în stoc.

Distribuie:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram
SKU PF0851 Categorii , Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Simbolul de credință sau Crezul este mărturie și rugăciune deopotrivă. A fost formulat de Părinții Bisericii participanți la primele două sinoade ecumenice desfășurate la Niceea, în anul 325, și la Constantinopol, în anul 381, și a devenit mărturia definitorie Tradiției Bisericii. Rostirea Crezului, prevăzută în rânduiala premergătoare Botezului și la Sfânta Liturghie, la alte slujbe, precum și în canonul zilnic de rugăciune al fiecărui creștin, aduce în permanență această mărturie în atenția membrilor Bisericii. De aceea, pentru a fi înțelese mai ușor elementele esențiale învățăturii creștine, autorii propun un mic ghid catehetic pornind de la principala mărturie de credință a Bisericii. Deoarece, pentru copii nașii sunt cei care la Botez fac această mărturie, rostind Crezul în numele și în locul lor, primii vizați de ghid sunt copiii, care pe măsura înaintării în vârstă trebuie să crească și în cunoașterea și asumarea modului de a gândi și de a fi prin faptă și cuvânt mărturisitori vii ai lui Hristos.
Așa cum arată Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Cuvântul înainte, acest produs editorial inedit, realizat de redacția Revistei Chemarea credinței, publicație a Patriarhiei Române pentru copii și pentru familia creștină, „este o expresie a importanței acordate Crezului. Explicând celor mici, pe înțelesul lor, articolele Crezului, lucrarea îi pune în legătură pe aceștia – și împreună cu ei pe familia lor – cu nucleul sau miezul credinței creștine. Fiind vorba despre un ghid, mai degrabă spiritual, decât pedagogic, cartea nu are caracteristicile unui manual obișnuit. Lucrarea este concepută ca o introducere narativă, îmbogățită de sugestive ilustrații și inspirate punctări teoretice, în istoria și bogăția de sensuri a celor 12 articole ale Crezului. Astfel, parcursul catehetic al micilor cititori este deschis printr-o invitație la lectură, desfășurată nu solitar, ci în spiritul comunitar al Bisericii: în compania părinților trupești, a nașilor, ori sub îndrumarea părintelui spiritual”.
Parcurgând cele 15 secțiuni ale lucrării, încadrate de introducere și un epilog, cititorii găsesc clarificări pentru reperele învățăturii creștine. Pe lângă aceste explicații, fiecare secțiune cuprinde o povestioară, menită să facă mai accesibile reperele teoretice și, mai mult, să sublinieze legătura credinței mărturisite prin cuvânt cu viața în familie, la școală și în societate. În acest sens, compoziția secțiunilor este întregită de desene care surprind personaje și scene evocate în textul cărții.

Informații suplimentare

Greutate 0.3 kg
Dimensiuni 1 × 21 × 26 cm
ISBN

978-606-8141-44-2

Limba

Română

An apariție

2011

Localitatea

București

Autor

Preot Nicolae Cristian Câdă

Editura

BASILICA

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

48