Vechiul Testament. Ieșirea


 

Autor: Ani-Eliza Busuioc


Editura: Basilica

 

Vechiul Testament. Ieșirea


43,52 lei

268 în stoc

Distribuie:

SKU PF1715 Categorii , , , Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Vechiul Testament. Ieșirea

Ieșirea este titlul celei de-a doua cărți a Vechiului Testament, scrisă de Prorocul Moise, care este personajul ei central. În paginile acestei cărți, veți afla despre constituirea urmașilor lui Avraam, Isaac și Iacov într-un popor numeros, devenit sclav al egiptenilor, după ce amintirea lui Iosif s-a șters din memoria faraonilor care au urmat la tron.

Din ordinul regelui, pentru a fi ținut sub control numărul evreilor, nou-născuții băieți erau omorâți de moașele egiptence. Nașterea lui Moise a fost tăinuită câteva luni. Pus apoi într-un coș pe apa Nilului, acesta a fost găsit și salvat de la moarte de fiica faraonului, care l-a crescut sub protecția ei. Când s-a maturizat, a observat nedreptatea cu care erau tratați cei din neamul său și a luat atitudine. Omorând un egiptean, s-a văzut nevoit să se refugieze în țara Madian. Pe când păștea oile socrului său, a văzut un rug aprins, care nu se mistuia. Dumnezeu i-a vorbit din rug, trimițându-l să scoată poporul evreu din sclavie și să-l conducă în pământul făgăduit strămoșilor lui, Avraam, Isaac și Iacov. […]

Moise, îndrumat de Dumnezeu, a condus poporul prin pustie, dar, după patru sute de ani de existență în mediul politeist, evreii și-au arătat nestatornicia în credință și nerăbdarea în diferitele lipsuri cu care s-au confruntat pe drum.

Moise a fost chemat de Dumnezeu în muntele Sinai, unde a primit un set de legi pentru poporul lui Israel, a căror esență se află în primele zece porunci, numite și Decalogul. Patruzeci de zile a lipsit Moise din mijlocul poporului, iar evreii, dezorientați, au căutat alt dumnezeu, turnând un vițel din aur, pentru a i se închina.

Pe lângă legile primite, Moise a primit indicații precise legate de configurația spațiului consacrat închinării la Dumnezeu și de obiectele ce trebuiau să fie utilizate în slujire: Chivotul, Cortul Mărturiei, obiectele de cult, curtea, veșmintele preoțești etc. […]

Moise a fost credincios în toată casa Domnului ca o slugă, spre mărturia celor ce erau să fie descoperite în viitor, iar Hristos a fost credincios ca Fiu peste casa Sa. Și casa Lui suntem noi, numai dacă ținem până la sfârșit, cu neclintire, îndrăzneala mărturisirii și lauda nădejdii noastre. (Evrei 3, 5-6)

Ani-Eliza Busuioc   

Informații suplimentare

Greutate 0,5 kg
Dimensiuni 1,3 × 19,5 × 27 cm
ISBN

978-606-29-0446-3

Limba

Română

An apariție

2021

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

80

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vechiul Testament. Ieșirea”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *