Viaţa şi Acatistul Sfântului Cuvios Serafim de Sarov


 

Autor: Aprobarea Sfântului Sinod


Editura: EIBMO

 

Viaţa şi Acatistul Sfântului Cuvios Serafim de Sarov


4,80 lei

469 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Viaţa şi Acatistul Sfântului Cuvios Serafim de Sarov

Cuviosul Serafim s-a născut în anul 1759, la 19 iulie, în orașul Kursk, din Rusia, având părinți binecredincioși, Isidor și Agafia. A intrat în mănăstirea din Sarov la vârsta de 19 ani, iar la 27 de ani a fost hirotonit preot. Vreme de 10 ani, din 1794 până în 1804, a trăit singur în pădure, păzind în amănunt rânduiala Sfântului Pahomie din Egipt, pe care a descoperit-o în setea lui neobosită de a citi cărțile Sfinților Părinți.

În pădure, Sfântul Serafim locuia în armonie cu animalele sălbatice: urși, lupi, vulpi, care se obișnuiseră să ia hrana din mâna lui. Din ispita diavolului, Sfântul Serafim a fost bătut rău de tâlhari și a fost găsit fără cunoștință în coliba lui din pădure. Vindecat de răni, între anii 1804-1807 a urmat rânduiala de viață a stâlpnicilor și a stăruit o mie de zile și de nopți, rugându-se în genunchi, pe o piatră, în inima pădurii, îndurând ierni grele.

Mai apoi, vreme de mulți ani, a stat zăvorât în chilia lui din mănăstire, fără pat și fără căldură, având ca pravilă – rostirea rugăciunii lui Iisus, iar ca citire săptămânală – cele patru Evanghelii. Duminica se împărtășea cu Sfintele Taine, pe care i le aducea un preot în chilia sa.

În urma unei vedenii în care i s-a arătat Maica Domnului, însoțită de Sfinții Petru al Alexandriei și Clement al Romei, Sfântul Serafim a primit darul de a povățui sufletele ca părinte duhovnicesc (stareț) și a început să primească pe credincioși la chilia sa. Îi întâmpina întotdeauna rostind cuvintele: «Bucuria mea!», și îi învăța că scopul vieții creștine este «dobândirea Duhului Sfânt».

(Din Viaţa şi Acatistul Sfântului Cuvios Serafim de Sarov)

Informații suplimentare

Greutate 0,1 kg
Dimensiuni 1 × 11 × 16 cm
ISBN

978-973-616-255-8

Limba

Română

An apariție

2012

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

56

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Viaţa şi Acatistul Sfântului Cuvios Serafim de Sarov”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *