30 de scriitori români din exil (1945-1989)


 

Autor: Daniela Șontică


Editura: Basilica

 

30 de scriitori români din exil


38,40 lei

48 în stoc

Distribuie:

SKU PF1803 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

30 de scriitori români din exil

Studierea literaturii exilului românesc anticomunist este un demers încă necesar chiar și la peste trei decenii de la momentul 22 Decembrie 1989, având în vedere insuficienta valorizare a ei de către istoria și critica literară, precum și slaba cunoaștere a acesteia din parte publicului larg. În ceea ce mă privește, am găsit de cuviință să-mi îndrept atenția spre această parte importantă a culturii române cu mai multă profunzime în anul 2021, când Patriarhia Română a dedicat anul românilor aflați departe de țară.

Mi-a apărut ca o șansă importantă să cercetez într-un mod programat biografiile intelectualilor români care, în perioada comunistă (1945-1989), au ales calea exilului și să fac evocări ale lor la Radio Trinitas ori să scriu despre aceste personalități în Ziarul Lumina, să aduc în atenție anumite secvențe biografice, să analizez anumite aspecte ale scrisului lor.

Cartea de față reprezintă o completare semnificativă a demersului amintit, întrucât materialul documentar inițial l-am îmbogățit sub diferite aspecte, iar în unele cazuri am abordat din altă perspectivă, în lumina informațiilor culese între timp. În plus, am alăturat biografiilor și nouă dialoguri realizate special pentru volumul de față. Intervievații mei sunt cercetători ai literaturii exilului, dar și publiciști care au avut privilegiul de a-i cunoaște personal pe unii autori din exil. Analizele unora și amintirile celorlalți vor face, sunt convinsă, un tablou general edificator și, sper, vor stimula dorința cititorilor de a se apropia de opera scrisă de autorii din exil, de a cunoaște încă și mai multe despre ei și despre impactul anumitor scrieri ale lor.

Autoarea

Răsfoiește cartea!

30 de scriitori romani in exil_WEB

 

 

Informații suplimentare

Greutate 0,31 kg
Dimensiuni 1,3 × 14,5 × 20,5 cm
ISBN

978-606-29-0490-6

Limba

Română

An apariție

2022

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

272

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „30 de scriitori români din exil (1945-1989)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *