Biserica Ortodoxa Română – promotoare a identității eclesiale, culturale și etnice a românilor din afara României (studii și articole)

 

Autor: Colectiv de autori

Editura: Basilica

 

Biserica Ortodoxa Română – promotoare a identității eclesiale, culturale și etnice a românilor din afara României

20,00 lei

299 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Biserica Ortodoxa Română – promotoare a identității eclesiale, culturale și etnice a românilor din afara României

„În actualul context al fenomenului migrației la nivel global, Biserica Ortodoxă Română dezvoltă și intensifică în prezent misiunea și responsabilitatea ei pastorală față de românii ortodocși din afara României, pe care îi consideră fiii săi credincioși și parte integrantă a comuniunii ortodoxe românești de pretutindeni.

În acest sens, prin coresponsabilitatea tuturor ierarhilor Sfântului Sinod, și în mod special a ierarhilor ortodocși români care păstoresc clericii și credincioșii din afara granițelor României, Biserica Ortodoxă Română desfășoară o bogată lucrarea pastorală, misionară, social-filantropică și culturală în parohiile, mănăstirile, instituțiile culturale și instituțiile social-caritative ale comunităților ortodoxe românești aflate în vecinătatea României și în diaspora română. […]

În ultimii 30 de ani, înființarea de noi eparhii, parohii și așezăminte monahale românești în străinătate a impulsionat activitățile cu caracter pastoral-misionar, social-filantropic, educațional, de reprezentare și cooperare intercreștină și interreligioasă, desfășurate de către ierarhii, clericii, monahii și credincioșii ortodocși români din afara României.

În bisericile ortodoxe românești din străinătate, românii simt bucuria regăsirii și trăirii credinței strămoșești, participă la viața liturgică, își alină dorul după cei dragi și după locurile natale, își reconfirmă identitatea lor profundă și își redescoperă originile. Românii se adună mai ales în jurul unui preot de parohie, căruia îi spun în limba maternă nu doar păcatele la spovedanie, ci și problemele cotidiene și speranțele pentru viitor”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Răsfoiește cartea!

BOR_Diaspora - studii - SITE

 

Informații suplimentare

Greutate 0,6 kg
Dimensiuni 2 × 16,5 × 23,5 cm
Editura

Autor

Copertă

Broșată

Limba

Română

Pagini

408

ISBN

978-606-29-0430-2

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Biserica Ortodoxa Română – promotoare a identității eclesiale, culturale și etnice a românilor din afara României (studii și articole)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *