Cronica mitropoliților Țării Românești – vol. I

 

Autor: Arhim. Paisie Teodorescu

Editura: Basilica

 

Titlu complet: Cronica mitropoliților Țării Românești, vol. I – De la întemeierea Mitropoliei Ungrovlahiei până la sfârșitul secolului al XVII-lea

200,00 lei

94 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Cronica mitropoliților Țării Românești – vol. I

Cartea are supracopertă și copertă cartonată învelită în pânză.

„Lucrarea se deschide cu Prefața Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în care vom regăsi preocuparea sa frecventă pentru promovarea cunoașterii valorilor identității noastre spirituale, culturale și naționale, în dialog demn și creator cu alte popoare. Prefața este urmată de Argumentul autorului, care explică rațiunile apariției acestei lucrări, și se continuă cu unul dintre cele mai valoroase și concentrate studii dedicate înțelegerii creștinătății poporului român, al regretatului părinte Acad. prof. dr. Mircea Păcurariu (1932-2021), care a scris cea mai importantă și completă lucrare de istoriografie bisericească românească editată până în prezent, Istoria Bisericii Ortodoxe Române¸ în trei volume, care s-a bucurat de mai multe ediții.

În prezentarea celor opt capitole, cu subcapitolele aferente acestei lucrări, am optat pentru o abordare accesibilă, sintetică și interdisciplinară, stabilind punți de legătură între trecut și prezent, între istorie și cultură, între Biserică și societate, făcând mereu conexiuni și trimiteri la contextul istoric mai larg (bizantin, balcanic, european), explicând curente și evenimente bisericești, politice ori sociale și conturând portrete ale unor personalități naționale și internaționale.

[…] Este cunoscut faptul că, pentru cunoașterea istoriei unui popor, a personalităților și evenimentelor care i-au marcat evoluția, cele mai evocatoare documente sunt cele vizuale, sau măcar cele însoțite de imagini sau reprezentări grafice. Imaginile ne ajută la fixarea unei cunoașteri mai temeinice, mai profunde. De aceea, am ales ca parcursul istoric al vieții și activității mitropoliților Țării Românești să fie însoțit de imagini: portrete, icoane, fragmente de frescă, litografii, gravuri, broderii, manuscrise, tipărituri, argintărie, sculptură în lemn și piatră, multe dintre ele unice, confirmând faptul că Biserica a fost creatoarea și transmițătoarea celui mai reprezentativ patrimoniu de artă veche românească – un partener indispensabil pentru înțelegerea istoriei naționale”.

Arhimandrit Paisie Sebastian Teodorescu

Cronica Mitropolitilor_INT_WEB

Informații suplimentare

Greutate 2,11 kg
Dimensiuni 31 × 24,5 × 3 cm
ISBN

978-606-29-0530-9

Autor

Copertă

Cartonată, învelită în pânză

Editura

Limba

Română

Suport

Hârtie

An apariție

2023

Nr. pagini

424

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cronica mitropoliților Țării Românești – vol. I”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *