De ce Biserica Ortodoxă nu acceptă incinerarea ?


 

Autor: Jean-Claude Larchet


Editura: Basilica

 

De ce Biserica Ortodoxă nu acceptă incinerarea ?


8,00 lei

388 în stoc

Distribuie:

SKU PF0572 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

De ce Biserica Ortodoxă nu acceptă incinerarea ?

Acest text, extras din volumul Sfârșit creștinesc vieții noastre, fără durere, neînfruntat, în pace…, apărut în anul 2012 sub egida Editurii BASILICA a Patriarhiei Române, aduce binevenite lămuriri necesare tuturor celor care doresc să cunoască rațiunile pentru care Biserica Ortodoxă, cinstind în mod integral persoana umană, zidită după chipul lui Dumnezeu, nu poate încuviința incinerarea trupului omenesc. Înhumarea trupului celor răposați a constituit dintotdeauna o practică păzită nestrămutat de Biserică.

Dar pentru ca timpurile moderne au adus cu ele și abateri spirituale păgubitoare de la tradiția bimilenară a Bisericii, se cuvine ca ea să ofere răspunsuri temeinice și convingătoare cu privire la problemele existențiale care îi frământă în prezent pe credincioșii ei. Astfel, autorul acestor rânduri, Dl Jean-Claude Larchet, o binecunoscută autoritate în domeniul teologiei și bioeticii contemporane, pune înaintea celor preocupați de amintita problemă valoroase temeiuri biblice, dogmatice, istorice și bioetice, făcând apel la tradiția de două milenii a Bisericii, dar prezentând și pozițiile oficiale actuale ale mai multor Biserici Ortodoxe.

De fapt, autorul subliniază că dorința puternică a creștinilor ortodocși ca rudele și apropiații lor să aibă parte de slujba înmormântării și de cinstirea mormintelor este motivată covârșitor de credința în înviere, învierea trupurilor omenești la a doua venire a Mântuitorului Iisus Hristos în slavă. Considerăm că publicarea acestor lămuriri va fi de un real folos duhovnicesc pentru toți cei care caută cu sinceritate să cunoască învățătura și tradiția Bisericii Ortodoxe.

Editura BASILICA

Informații suplimentare

Greutate 0,1 kg
Dimensiuni 1 × 12 × 16 cm
ISBN

978-606-849-511-8

Limba

Română

An apariție

2013

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

106

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „De ce Biserica Ortodoxă nu acceptă incinerarea ?”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *