Despre iubire

20,80 lei

216 în stoc

Distribuie:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram
SKU PF1065 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Lucrarea a fost publicată pentru prima dată în anul 1945, la Timișoara. Contextul reeditării îl aflăm din Nota editorială:
Într-o societate în care chiar și dragostea este înțeleasă uneori greșit, sau este invocată în mod arbitrar pentru a justifica diferite atitudini și comportamente, lucrarea de față reușește să ofere o perspectivă corectă și complexă a conceptului de iubire și să arate superioritatea iubirii creștine față de alte forme de manifestare pe care iubirea le poate îmbrăca.
Lucrarea este structurată în 5 capitole, în care autorul intră treptat în complexitatea temei. Astfel, sunt tratate aspecte precum: Persoană și comunitate, Aspectele afectiv, cognitiv și volițional ale iubirii, Iubirea ca act intențional, ca act creator, Iubirea creștină, ș.a.
În ultimul capitol al cărții, Actualitatea iubirii creștine, autorul pune marile conflicte ale lumii pe seama neîndeplinirii poruncii iubirii.
Cei care se consideră mărturisitori ai lui Hristos trebuie să se lase pătrunși de adevărul că relele care există astăzi chiar în sânul națiunilor creștine dau măsura absenței lor de la împlinirea datoriei iubirii. (…) Iubirea creștină, oricât de sublimă, ricât de dumnezeiască ar fi, nu va izbuti niciodată să transforme lumea, dacă creștinii nu vor pune, mai presus de orice, hotărârea de a o înfăptui în viața lor proprie, cu prețul oricăror suferințe, și de a o afirma în lume cu prețul vieții proprii, subliniază părintele Dumitru Belu în ultimul capitol al cărții.

Informații suplimentare

Greutate 0.3 kg
Dimensiuni 1.5 × 13 × 19 cm
ISBN

978-606-29-0122-6

Limba

Română

An apariție

2016

Localitatea

București

Autor

Pr. Prof. Dr. Dumitru Belu

Editura

BASILICA

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

302