Filocalia – Vol. 3 (sau culegere din scrierile Sfinților Părinți care arată cum se poate omul curăți, lumina și desăvârși) EDIȚIE JUBILIARĂ

60,80 lei

158 în stoc

Distribuie:

SKU PF1282 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Filocalia sau Culegere din scrierile Sfinţilor Părinţi care arată cum se poate omul curăţi şi desăvârşi – Vol. 3 – ediţie jubiliară

Volumul de față cuprinde opera intitulată Despre diferite locuri grele din Sfânta Scriptură, adresată de Sfântul Maxim Mărturisitorul egumenului Talasie, lucrare cunoscută și ca Răspunsuri către Talasie.

„Răspunsurile către Talasie sunt mai mult decât o scriere esențială a Sfântului Maxim Mărturisitorul (580-662) care a îmbogățit teologia ascetică ortodoxă. Scopul imediat al alcătuirii acestor Răspunsuri către egumenul Talasie a fost acela de a da la iveală modul zămislirii și manifestării patimilor, care au îmbolnăvit firea omenească după cădere, pentru a arăta apoi și modul vindecării de ele prin nevoințe sau osteneli duhovnicești și prin cultivarea virtuților ca daruri ale harului sfințitor și îndumnezeitor.

Astfel, tâlcuirea duhovnicească a unor locuri mai învăluite din Vechiul și din Noul Testament îi oferă Sfântului Maxim prilejul expunerii învățăturii sale despre patimile tiranice care au robit natura umană după coruperea ei prin păcatul primilor oameni”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Informații suplimentare

Greutate 0,71 kg
Dimensiuni 3,3 × 15,5 × 21,5 cm
ISBN

978-973-616-534-4

Limba

Română

An apariție

2018

Localitatea

Bucureşti

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

516

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Filocalia – Vol. 3 (sau culegere din scrierile Sfinților Părinți care arată cum se poate omul curăți, lumina și desăvârși) EDIȚIE JUBILIARĂ”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *