Liturgica specială


 

Autor: Pr. Prof. Dr. Ene Braniște


Editura: Basilica

 

Liturgica specială


67,20 lei

183 în stoc

Distribuie:

SKU PF0182 Categorii , Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Liturgica specială

Manualul este un real instrument de lucru pentru studenții şi profesorii Facultăţilor de Teologie, dar şi un ajutor în activitatea pastoral-misionară a preoţilor. Volumul a fost alcătuit de părintele prof.univ.dr. Ene Braniște.

Cartea este un curs complet elaborat de autor, după programa analitică aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Materia cuprinsă în această carte este predată studenților teologi din anul al IV-lea, în cadrul disciplinei Teologie Liturgică.

„Planul bine conturat, stilul academic, exprimarea literară de excepţie, documentaţia detaliată sunt caracteristicile de bază ale volumului”, se arată în nota editorială. De la „Izvoarele Liturgicii speciale”, editorii acestui volum tratează cu exigenţă academică „Laudele Bisericeşti”, „Sfânta Liturghie”, „Sfintele Taine”şi „Ierurgiile”.

„Săvârşirea Sfintei Liturghii este lucrarea cea mai înaltă pe care o poate săvârşi preotul în cadrul misiunii lui sacramentale.[…] În timpul slujirii Sfintei Liturghii, preotul vine în contact nemijlocit cu însuşi Sfântul Trup şi Sânge al Domnului, pe care el îl atinge, îl poartă în mâini şi îl consumă sau îl împarte credincioşilor.[…] De aceea, toată viaţa preotului ar trebui să fie o continuă pregătire şi mulţumire pentru Sfânta Liturghie, a cărei săvârşire constituie cea mai înaltă vrednicie cu care Dumnezeu a cinstit pe oameni”. ( Pr. Prof.univ.dr. Ene Braniște)

Informații suplimentare

Greutate 1 kg
Dimensiuni 3 × 17 × 24 cm
ISBN

978-606-29-0089-2

Limba

Română

An apariție

2016

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

656

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Liturgica specială”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *