Lumina educației – Bucuria cooperării dintre Familie, Biserică și Școală


 

Autor: Alexandru Malureanu


Editura: Trinitas

 

Lumina educației – Bucuria cooperării dintre Familie, Biserică și Școală


48,00 lei

171 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Lumina educației – Bucuria cooperării dintre Familie, Biserică și Școală

La inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în anul 2015, a fost lansat suplimentul lunar Lumina Educației al Ziarului Lumina, realizat în cooperare cu Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române.

Primul număr al suplimentului Lumina Educației a fost publicat în ziua de 7 februarie 2015, cu ocazia împlinirii a zece ani de apariție a Ziarului Lumina, cotidianul Patriarhiei Române.

Încă de la început, acest supliment și-a propus să creeze un cadru prielnic educației, în general, și al educației religioase, în special.

Apărut în contextul provocărilor generate de încercarea eliminării orei de Religie din programa școlară, suplimentul Lumina Educației a prezentat, în numerele publicate până acum, elemente care definesc disciplina Religie, subiecte de interes atât pentru beneficiarii direcți ai predării acestei materii, elevii, cât și pentru părinții acestora.

Profesori de Religie, de Teologie și cei care predau alte discipline școlare au avut posibilitatea de a publica articole de specialitate, dar și de actualitate, suplimentul reușind să conecteze dascăli din diferite domenii ale educației, în vederea promovării unei abordări interdisciplinare și pragmatice. Articole care vizează predarea Religiei au fost îmbinate cu articole care subliniază importanța educației nonformale, rolul asociațiilor de tineret, prezentarea școlilor duminicale din diaspora, necesitatea implicării în proiecte educaționale și participarea la olimpiade, concursuri de creație și activități culturale.

Astfel, în paginile suplimentului au fost incluse articole referitoare la importanța educației religioase, articole despre metode de abordare și desfășurare a orei de Religie (articole realizate de profesori cu experiență la catedră), impresii ale elevilor și absolvenților care au studiat Religia și modul în care cunoștințele astfel însușite le-au influențat viața.

Mobilizarea excepțională a părinților, a copiilor, a profesorilor, a preoților, a persoanelor publice, care au înțeles și au susținut înscrierea elevilor la ora de Religie, dar și bucuria sinceră și entuziasmul copiilor și tinerilor care participă la concursurile educaționale organizate de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române au fost surprinse în paginile suplimentului Lumina Educației.

Astfel, mulți oameni implicați în procesul educațional au avut posibilitatea de a publica, în cadrul suplimentului, gânduri, opinii și reflecții personale, referitoare la importanța și necesitatea educației religioase, în vederea informării și formării elevilor pentru viață.

Suplimentul și-a propus să prezinte mărturii vii și edificatoare despre relevanța și actualitatea educației religioase, realizate atât în Școală, cât și în Biserică și Familie, fiind o „tribună” atât pentru profesorii de Religie, cât și pentru persoanele care doresc să se implice în susținerea educației religioase, într-o perspectivă interdisciplinară, vie, interactivă și atractivă.

În prezent, suplimentul Lumina Educației are un nou statut, reprezentând o rubrică importantă în cadrul Ziarului Lumina, rubrică ce apare săptămânal. Ne propunem să răspundem proactiv provocărilor cu care se confruntă educația religioasă, continuând misiunea slujirii Cuvântului și nădăjduind ca bucuria și „lumina cunoștinței” de Dumnezeu să fie spre folosul duhovnicesc al cititorilor noștri.

Cu ocazia publicării acestui volum în cadrul Colecției MEDIA CHRISTIANA, Seria Lumina a Editurii TRINITAS, le mulțumim tuturor cititorilor, autorilor, ostenitorilor și colaboratorilor suplimentului Lumina Educației, care au înțeles importanța existenței acestei publicații dedicate educației religioase și activităților educaționale desfășurate de Patriarhia Română.

Alexandru Mălureanu

Răsfoiește cartea!

TIPAR_Lumina educatiei - trinitas

Informații suplimentare

Greutate 0,7 kg
Dimensiuni 2,5 × 14,5 × 22 cm
ISBN

978-973-155-190-6

Număr de pagini

560

Autor

Editura

Limba

Română

An apariție

2021

Localitatea

București

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Lumina educației – Bucuria cooperării dintre Familie, Biserică și Școală”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *