Marele cuvânt catehetic, Despre nevoinţă


 

Autor: Sfântul Grigorie al Nyssei


Editura: EIBMO

 

Marele cuvânt catehetic, Despre nevoinţă


17,60 lei

278 în stoc

Distribuie:

SKU PF0808 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Marele cuvânt catehetic, reeditat acum, este o lucrare de referință a Sfântului Grigorie, înscrisă între textele sale dogmatice, care se distinge prin dorința explicită a sfântului autor de a elabora, pe baze scripturistice și logice, o sinteză a învățăturii de credință creștină destinată catehumenilor, dar care cuprinde și pasaje polemice la adresa ereticilor eunomieni, arieni, manihei și chiar împotriva idololatrilor.

Lucrarea este de mai mici dimensiuni în comparație cu alte scrieri similare, cum ar fi, de pildă, Despre Principii a lui Origen, sau Expunerea exactă a credinței ortodoxe a Sfântului Ioan Damaschinul. Cartea de față cuprinde 40 de capitole concis redactate, care acoperă diverse teme, cea mai importantă referindu-se la învățătura despre adevăratul Dumnezeu Cel în Treime închinat, pe care Sfântul Grigorie o prezintă într-o formă dialectică, deosebind și delimitând concepția creștină despre Dumnezeu față de cele prezentate în iudaism sau în politeism. […]

Spre întregirea unei atât de dense învățături de credință cu o povățuire patristică întru dreapta viețuire este cuprins în acest volum și mult folositorul cuvânt Despre rânduiala cea după Dumnezeu (a vieții) și despre nevoința cea adevărată, scris tot de Sfântul Grigorie al Nyssei. Este un însuflețitor cuvânt de călăuzire duhovnicească, întru totul dovedind că „acolo unde sunt dreapta credință și viața neîntinată, acolo este și puterea lui Hristos, iar unde este puterea lui Hristos, de acolo pleacă și orice patimă și moartea, care ne fură viața”.

Informații suplimentare

Greutate 0,3 kg
Dimensiuni 3 × 11 × 20 cm
ISBN

978-973-616-161-2

Limba

Română

An apariție

2011

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

216

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Marele cuvânt catehetic, Despre nevoinţă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *