Mineiul pe August – Ediția 2022


 

Autor: Aprobarea Sfântului Sinod


Editura: EIBMO

 

Mineiul pe August


124,80 lei

47 în stoc

Distribuie:

SKU PF0685 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Mineiul pe August

Cartea liturgică numită Minei (din grecescul μήν = lună) cuprinde slujbele Praznicelor și Sfinților din fiecare lună a anului bisericesc. Cele douăsprezece volume, care acoperă întregul curs al sărbătorilor cu dată fixă, s-au format treptat, odată cu apariția genului imnografic al Canonului, în secolul al VIII-lea. Anterior, în secolele V-VII se alcătuiseră Stihiri și Condace mari (asemănătoare Acatistului), din care doar o mică parte a fost reținută în cărțile de cult de mai târziu.

Luna august, ultima din anul bisericesc, ne oferă bucuria duhovnicească a prezenței unui triptic de sărbători de mare profunzime teologică: Schimbarea la Față a Mântuitorului Iisus Hristos (6 august), Adormirea Maicii Domnului (15 august) și Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august). Aceste mari sărbători, alături de pomenirile Sfinților cinstiți în acest răstimp, sunt împodobite cu alese cântări, adunate în paginile Mineiului pe august.

În prezenta ediție, potrivit hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sunt prezente toate Slujbele Sfinților români din această perioadă. De asemenea, ediția de față a fost atent diortosită de ostenitorii Departamentului Carte de cult al Editurilor Patriarhiei, în vederea realizării unui text clar și expresiv. Totodată au fost adăugate numeroase indicații tipiconale precise, pentru înlesnirea unei slujiri cultice în consonanță cu prevederile tradiției noastre liturgice, rezultând o ediție nouă, mult îmbogățită, spre folosul duhovnicesc al tuturor fiilor Bisericii Ortodoxe Române.

Răsfoiește cartea!

Mineiul pe august

Informații suplimentare

Greutate 1,690 kg
Dimensiuni 3,9 × 21,4 × 30,4 cm
ISBN

978-973-616-664-8

Limba

Română

An apariție

2022

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

552

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mineiul pe August – Ediția 2022”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *