Mineiul pe Iunie


 

Autor: Aprobarea Sfântului Sinod


Editura: EIBMO

 

Mineiul pe Iunie


97,60 lei

64 în stoc

Distribuie:

SKU PF0690 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Mineiul pe Iunie

Ediția de față a Mineiului pe Iunie este una atent revizuită și consistent îmbunătățită. În acest sens trebuie menționată introducerea Slujbelor Sfinților Români: Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel (4 iunie); Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țării Românești (22 iunie); Sfântul Ierarh Niceta, Episcopul Remesianei (24 iunie) și Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț, Arhiepiscopul Transilvaniei (30 iunie).

Au fost introduse, de asemenea, Sinaxarele la Sfinții Români care nu au slujbă: Sfinții Mucenici Nicandru și Marcian (8 iunie) și Sfântul Mucenic Isihie (15 iunie). Textul acestei noi ediții a Mineiului pe Iunie a beneficiat de o substanțială îndreptare tipiconală, dar și stilistică, a Slujbelor Sfinților Români, în mod special a celei închinate Sfântului Ierarh Niceta, Episcopul Remesianei.

Importantă și foarte utilă este inserarea în această ediție a unei „Învățături de Tipic” despre modul cum se cântă Slujbele Sfinților cu prăznuire în zilele acestei luni, precum și îndreptarea, din punct de vedere tipiconal, a tuturor Slujbelor din această lună a anului, ținând cont că ele se pot situa în perioada Penticostarului.

Diortosirea textului prin îndepărtarea arhaismelor devenite greu accesibile înțelegerii obișnuite, actualizarea datelor istorice și a numelor cuprinse în Sinaxare, oferă acestei ediții a Mineiului pe Iunie un necesar echilibru stilistic, iar celor ce se apleacă asupra lui, o mai ușoară și mai folositoare înțelegere a conținutului său.

Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă

 

Informații suplimentare

Greutate 0,7 kg
Dimensiuni 3 × 21 × 30 cm
ISBN

978-873-616-197-1

Limba

Română

An apariție

2012

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

437

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mineiul pe Iunie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *