Moldova bisericilor de lemn: album de reportaj

192,00 lei

146 în stoc

Distribuie:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram
SKU PF1148 Categorii , , Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

În prefața cărții este precizat faptul că bisericile de lemn din cele șase județe ale Moldovei, prezentate în volumul de față, constituie un important document al artei tradiționale a lemnului din această parte a țării.
Cititorii pot descoperi la pagina nouă argumentarea autoarei cu privire la demararea acestui proiect de redescoperire a locurilor și tradițiilor românești.
Aventura călătoriilor mele prin Moldova bisericilor de lemn, în vederea realizării de reportaje, s-ar putea rezuma așa: o perioadă de patru ani, șase județe străbătute, 204 biserici văzute, peste 20,000 de kilometri parcurși. Moldova bisericilor de lemn e un tezaur al României culturale și arhitecturale, încă insuficient cunoscut, încă prea puțin exploatat, a evidențiat Otilia Bălinișteanu.
Bisericile de lemn din cele șase județe ale Moldovei (Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Bacău și Vaslui) cercetate sistematic de Otilia Bălinișteanu și prezentate în reportajele din volumul de față constituie un important document al artei tradiționale a lemnului din această parte de țară. Autoarea, cunoscută jurnalistă ieșeană, s-a aplecat cu atenție și cu discernământ asupra culturii și creațiilor noastre populare, după cum se poate observa din numeroasele interviuri și reportaje despre universul satului românesc publicate […] în Ziarul Lumina […].
Otilia Bălinișteanu a bătut satele Moldovei la pas, culegând tot ce a fost mai de preț, dar și mai vulnerabil în fața tăvălugului timpului despre aceste vechi ctitorii de lemn, apoi le-a așezat în scrierile sale, vădind reale calități de cercetător. De aceea, apreciem că volumul de față reprezintă un valoros și necesar gest de salvare a unei părți importante a patrimoniului cultural național. Iar pentru viitor, bogatul material cuprins în aceste reportaje, precum și imaginile ce-l ilustrează, vor constitui oglinda izvoarelor autentice ale identității și spiritualității noastre, dar și un consistent punct de pornire în orice cercetare legată de istoria comunităților românești”.
Etnolog EMILIA PAVEL

Informații suplimentare

Greutate 3.3 kg
Dimensiuni 4 × 24 × 34 cm
ISBN

978-973-155-165-4

Limba

Română

An apariție

2017

Localitatea

Bucureşti

Autor

Otilia Bălinişteanu

Editura

Trinitas

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

744