Asterie al Amasiei – Omilii şi predici


 

Autor: Asterie al Amasiei


Editura: EIBMO

 

Asterie al Amasiei – Omilii şi predici


1,84 lei

40 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Asterie al Amasiei – Omilii şi predici

Pe lângă cei trei mari Sfinți: Vasile al Cezareei Capadociei (c.330-379), Grigorie al Nazianzului (329-389) și Grigorie al Nyssei (c.330-c.395), între Părinții capadocieni care au înflorit în secolul al IV-lea este numărat și Asterie, episcopul Amasiei din Pont. Se cunosc puține date sigure referitoare la viața și la lucrarea sa pastorală ca ierarh al acelei cetăți bizantine. Unele au fost deduse din anumite referințe istorice prezente în scrierile sale care au răzbătut prin vremi până la noi, altele ne-au fost păstrate în documente dintr-o epocă mai târzie.

Se cunoaște astfel că Asterie al Amasiei s-a născut în prima jumătate a secolului al IV-lea. Prin instrucția de carte s-a bucurat a ajuns un fin cunoscător al artei retorice, pe care a practicat-o cu iscusință până la intrarea sa în cinul monahal. În ultimul deceniu al secolului al IV-lea, îi păstorea deja ca episcop pe creștinii ortodocși din Amasia. S-a sfârșit din această viață, având o vârstă înaintată, la o dată neștiută, în prima jumătate a secolului al V-lea.

Invocând o scriere a episcopului Asterie al Amasiei spre a dovedi vechimea cinstirii sfintelor icoane, Cuvioșii Părinți de la Sinodul al VII-lea ecumenic (787) l-au numit pe acesta „părinte” și „fericit învățător de-Dumnezeu-purtător”.

Ca și iluștrii săi contemporani și compatrioți: Sfinții Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz și Grigorie de Nyssa, fericitul episcop al Amasiei și-a închinat slujirea însănătoșirii și întăririi vieții moral-sufletești a păstoriților săi, întețirii dorului lor după bunătățile cele veșnice. Tâlcuirile sale pătrunzătoare la binecunoscute pericope evanghelice, textele parenetice și panegiricele cuprinse în volumul de față demonstrează lucrul acesta cu prisosință.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Informații suplimentare

Greutate 0,2 kg
Dimensiuni 2 × 13 × 21 cm
ISBN

978-973-616-122-3

Limba

Română

An apariție

2008

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

229

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Asterie al Amasiei – Omilii şi predici”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *