Sfântul Chiril, Arhiepiscopul Alexandriei – Glafire la cărțile lui Moise, vol. II, tomul 2


 

Autor: Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae


Editura: Basilica

 

Glafire la cărțile lui Moise


49,60 lei

241 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Sfântul Chiril, Arhiepiscopul Alexandriei – Glafire la cărțile lui Moise, vol. II, tomul 2

  Ieșirea [cărțile I-III], LeviticulNumeriiDeuteronom

Sfântul Chiril plănuia să alcătuiască această operă pe când lucra încă la cea anterioară [Închinarea și slujirea în Duh și Adevăr]. Amândouă au fost finalizate înainte de intra în luptă cu Nestorie, în anul 429, se pare. Dacă în prima scriere s-a concentrat mai mult asupra interpretării jertfelor din Vechiul Testament ca umbre ale jertfei lui Hristos și ale jertfelor noastre duhovnicești, în scrierea de față se concentrează în mod deosebit asupra prezentării lui Hristos sub chipul (umbra) unor personaje, acte și jertfe din cele cinci cărți ale Pentateuhului, în special din Facerea și Ieșirea.

Titlul Glafire poate fi tradus ca „Transparențe pline de grație sau de încântare în Pentateuh”. Cartea este de o mare și subtilă bogăție de gânduri despre Iisus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu, Cel pe de o parte Dumnezeu și pe de alta om, despre minunata unire între dumnezeirea atotputernică și omenitatea smerită, unită cu El și în El. Hristos are în Sine toată smerenia, dar e voită, e liberă, nu impusă de vreo lege și, de aceea, prin lucrarea Sa mântuitoare devine cu atât mai mult o pildă puternică.

Sfântul Chiril consideră că, prin lucrarea mântuitoare, Hristos readuce omul în starea de la început, dinainte de păcat. Însă El, ca om, Se înalță la o stare care depășește posibilitățile a tot ceea ce este omenesc. Descrierile lui Hristos în această scriere sunt atât de subtile, atât de nuanțate, atât de bogate în paradoxuri, atât de adânci, de duhovnicești, încât este greu să le reduci la formulări simpliste.

Aș putea spune că nu am mai citit o carte atât de bogată în adâncimea tainei lui Hristos ca aceasta. De aceea, sper că ea va fi de mare folos duhovnicesc cititorilor, va avea o puternică forță convingătoare asupra lor și va aduce o importantă contribuție la îmbogățirea teologiei și culturii românești.

Preot academician Dumitru Stăniloae

Răsfoiește cartea!

25.05_TOM 2_TRADUCERI STANILOAE - Glafire

 

Informații suplimentare

Greutate 0,5 kg
Dimensiuni 2 × 15,5 × 21,5 cm
ISBN

978-606-29-0418-0

Limba

Română

An apariție

2021

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

344

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sfântul Chiril, Arhiepiscopul Alexandriei – Glafire la cărțile lui Moise, vol. II, tomul 2”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *