Viaţa şi Acatistul Sfântului Mucenic Sava de la Buzau


 

Autor: Aprobarea Sfântului Sinod


Editura: EIBMO


 

Viaţa şi Acatistul Sfântului Mucenic Sava de la Buzau

4,80 lei

395 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Viaţa şi Acatistul Sfântului Mucenic Sava de la Buzau

Este sărbătorit pe 12 Aprilie.

Sfântul Sava s-a născut în anul 334, fiind fiul unor creștini evlavioși din părțile Buzăului, în vremea când această parte a țării era stăpânită de goți. Crescând duhovnicește sub povața preoților Sansalas și Gutticas, tânărul Sava și-a sporit evlavia, râvna pentru rugăciune, blândețea, smerenia, iubirea față de adevăr și statornicia în credința ortodoxă.

Când goții păgâni au început prigonirea creștinilor, regele Atanaric a poruncit ca un idol să fie purtat într-un car prin cetăți și sate și să i se aducă jertfe. Sfântul Sava îndemna pe creștini să nu jertfească idolilor și să nu mănânce din cărnurile jertfite, deoarece aceasta însemna tăgăduirea credinței în Hristos.

Înainte de Paștele anului 372, Sfântul Sava a vrut să meargă în alt sat pentru sfintele slujbe, dar un înger al Domnului i s-a arătat și i-a spus să se întoarcă în satul său, pregătindu-l pentru mucenicie. La puțină vreme după aceasta, Sfântul, mărturisind că este creștin, a fost prins de goții păgâni și supus la chinuri pentru a se lepăda de credința în Hristos.

Atharid, conducătorul păgânilor, auzind că Sfântul Sava a înfruntat cu seninătate toate chinurile la care a fost supus și că a rămas statornic în dreapta credință, a poruncit să-l înece în râul Museos, care astăzi este numit Buzău. I-a fost pus un lemn peste gât și a fost împins spre adâncul apei. După ce a fost înecat, păgânii l-au scos din apă, l-au lăsat neîngropat și au plecat. Nu s-a atins de el nicio fiară sălbatică, ci trupul lui a fost ridicat de frați și îngropat. Era ziua de 12 aprilie a anului 372.

Informații suplimentare

Greutate 0,1 kg
Dimensiuni 1 × 11 × 16 cm
ISBN

978-973-616-272-5

Limba

Română

An apariție

2013

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

54

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Viaţa şi Acatistul Sfântului Mucenic Sava de la Buzau”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *