Descriere
Vino, Doamne…!
Emisiunea Lumină lină, realizată de Doamna Lidia Popița Stoicescu, cu o difuzare săptămânală în grila de programe Radio TRINITAS, recuperează în spațiul audiovizual românesc dimensiunile educativ-creștine și comunionale ale presei. Tematica meditațiilor este provocată de dialogul unui laic creștin cu tradiția și noutatea pe care Biserica și cetatea le integrează în dimensiunile teologice și seculare ale istoriei. […]
Stilul oral, specific unei emisiuni de radio, s-a păstrat și în forma scrisă, conturând o familiaritate a cititorului cu mesajul transmis.
Adresarea folosită de autoare inspiră fiecare cititor să simtă că este unicul destinatar al textelor. Concluziile meditațiilor, mărturisirile experiențelor, interpretările autentice, criticile edificatoare, întrebările esențiale și răspunsurile argumentate dau putere multă cuvântului rostit și mai apoi așezat în pagină.
Doamna Stoicescu a construit aceste meditații cu multă responsabilitate. Libertatea gânditorului, omului de litere și jurnalistului, s-a întâlnit cu autentica libertate predicată de Biserică. O libertate care nu se limitează, ci descoperă sensuri noi pe drumul cunoașterii dumnezeiești.
Autoarea folosește Tradiția Bisericii cu entuziasmul exploratorului care descoperă mai mult decât spera. În puține scrieri am regăsit abilitatea autorului de a-i face atât de contemporani nouă pe Părinții Bisericii. În textele cuprinse în această carte expresia „Sfinții Părinți” nu este o formulă magică, folosită pentru a impune autoritatea. Părinții devin în aceste meditații învățătorii noștri, viața și scrierile lor fiind căi sigure care duc la Hristos Domnul.
O temă importantă, abordată de autoare, este cea a familiei creștine. Criza familiei contemporane este legată de secularizarea acesteia. Biserica a apărat și fortificat familia, oferindu-i repere și investind-o cu puterea și responsabilitatea de a evangheliza.
Cartea de față are ca punct de pornire tehnica de comunicare mediatică, dar depășește barierele instrumentale ale presei. Permanenta raportare la valorile perene, apologia interacțiunii umane și realismul cu care sunt relatate tarele societății contemporane fac din această carte un însoțitor care ne propune calea către Biserică.
Ciprian Olinici
Recenzii
Nu există recenzii până acum.