Ceaslovul mic broșat – Ediția 2023

 

Autor: Aprobarea Sfântului Sinod

Editura: EIBMO

 

Ceaslovul mic broșat – Ediția 2023

24,00 lei

216 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Ceaslovul mic broșat – Ediția 2023

Ceaslovul, numit în vechime și Ceasoslov sau Orologhion, este cartea de cult ortodoxă în care se cuprind, cu prioritate, slujbele săvârșite zilnic, la ore statornicite, amintind de multe dintre evenimentele legate de istoria mântuirii. Prin rugăciunile și slujbele din Ceaslov, Biserica urmărește sfințirea timpului, aducând în fiecare zi laude lui Dumnezeu Cel Unul Sfânt, asemenea cetelor îngerești.

Urmând îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos: Privegheați și vă rugați, ca să nu intrați în ispită! (Matei 26, 40), precum și sfatul marelui Apostol Pavel: Rugați-vă neîncetat! (1 Tesaloniceni 5, 17), creștinii, încă din vremurile apostolice, și-au rânduit viața în jurul momentelor de rugăciune.

Faptele Apostolilor amintesc despre adunarea ucenicilor lui Iisus la rugăciune în ceasul al treilea (cf. Fapte 2, 15), despre rugăciunea Apostolului Petru la ceasul al șaselea în Iope (cf. Fapte 10, 9), despre participarea la rugăciunea din templu la ceasul al nouălea din zi (cf. Fapte 3, 1), precum și despre laudele înălțate lui Dumnezeu la miezul nopții în temniță de Apostolii Pavel și Sila (cf. Fapte 16, 25).

Didahia celor 12 Apostoli, scriere creștină din secolele I-II, recomanda creștinilor să se roage de trei ori pe zi. În secolul al treilea, apologetul Tertulian amintește despre rugăciunile de dimineață și de seară, pe care le săvârșeau creștinii, dar și de alte momente de rugăciune, care aveau însă caracter facultativ (De oratione 23, 25, în P.L. I, 1191-1193).

Tradiția apostolică, atribuită Sfântului Ipolit, episcopul Romei (sec. al III-lea) amintește deja de șapte momente de rugăciune într-o zi și o noapte (cap. 41), cum face și scrierea Constituțiile apostolice (cap. 8, 34), păstrată în forma ei de la sfârșitul veacului al IV-lea, când putem vorbi de despre generalizarea în lumea creștină a numărului de șapte Laude, după cuvântul psalmistului David: De șapte ori pe zi Te-am lăudat, Doamne (Psalm 118, 164).

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

Răsfoiește cartea!

Ceaslovul mic broșat - Ediția 2023 Cuprins

Informații suplimentare

Greutate 0,3 kg
Dimensiuni 16 × 11 × 2,5 cm
ISBN

978-973-616-669-3

Autor

Editura

An apariție

2023

Copertă

Broșată

Suport

Hârtie

Limba

Română

Nr. pagini

480

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ceaslovul mic broșat – Ediția 2023”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *