Chipul evanghelic al lui Iisus Hristos


 

Autor: Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae


Editura: Basilica

Chipul evanghelic al lui Iisus Hristos


48,00 lei

Stoc epuizat

Anunță-mă când articolul este din nou în stoc.

Distribuie:

SKU PF1045 Categorie Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Chipul evanghelic al lui Iisus Hristos

 

Evangheliile sunt prima probă a istoricității Domnului Iisus Hristos. Evanghelia de la Matei, scrisă pe la anii 42-44 ai erei creștine, deci la 12-14 ani după răstignirea și învierea Lui, n-a putut fi produsul unei fantezii. Nu se poate afirma existența unei persoane într-un anumit loc ceva mai mult de un deceniu după existența ei acolo, fără să fi existat de fapt, se arata în primul capitol al lucrării.

„Multor oameni le e greu să se facă buni, sau să suporte să li se ceară să se facă buni. încă şi mai greu le vine să accepte să li se spună că lisus a biruit moartea pentru oameni prin înviere, ceea ce II dovedeşte ca Dumnezeu. Nu-L vor pe Dumnezeu amestecat în treburile lor pătimaşe, motiv pentru care mulţi îi neagă existenţa, şi cu atât mai mult venirea Fiului Lui între ei ca om. Dar lisus Se afirmă ca atare. Se afirmă prin aceasta Cel prin care şi pentru care se va da o luptă grea şi necontenită. Cei ce-L primesc nu pot renunţa la propovăduirea Lui, iar cei ce se simt incomodaţi de El nu pot să nu urască pe cei ce-L propovăduiesc.

lisus Se afirmă şi prin aceasta cu hotărâre ca Fiul lui Dumnezeu făcut om şi prevesteşte viitorul luptei necurmate ce se va da din pricina Lui, luptă pe care nu cere ucenicilor Săi să o evite, renunţând la propovăduirea Lui, odată ce de El depind mântuirea şi viaţa de veci ale oamenilor. Venirea Lui între oameni angajează toată istoria în luptă din pricina Lui. Se vede şi în aceasta dumnezeirea lui lisus ca a unui Dumnezeu care n-a venit să stăpânească peste oameni cu metode lumeşti, ci ca să-i înalţe prin iubire la iubire, sau la cea mai înaltă umanitate în unire cu El. Apostolii Lui trebuie să rabde această ură şi prigonire continuă, nerenunţând la propovăduirea Lui pentru scăparea de ura multora: «Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârşit, acela se va mântui» (Matei 10, 22).”

Informații suplimentare

Greutate 0,6 kg
Dimensiuni 2,5 × 15 × 21,5 cm
ISBN

978-606-8495-93-4

Limba

Română

An apariție

2016

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

432

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Chipul evanghelic al lui Iisus Hristos”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *