Despre Sfântul Ioan Gură de Aur – Studii


 

Autor: Pr. Prof. Dr. Ioan G. Coman


Editura: Basilica

 

Despre Sfântul Ioan Gură de Aur – Studii


4,80 lei

218 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Despre Sfântul Ioan Gură de Aur – Studii

Prezentul volum, publicat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, aduce împreună nouă studii ale Părintelui Profesor Ioan G. Coman despre Sfântul Ioan Gură de Aur şi un articol al Părintelui Profesor Ion Bria, publicat în lucrarea Destinul Ortodoxiei (Bucureşti, 1989), care zugrăveşte viaţa şi activitatea Părintelui Profesor Ioan G. Coman, la scurt timp după trecerea lui la Domnul.

Studiile grupate în acest volum au fost culese din revistele biseri­ceşti (Glasul Bisericii, Ortodoxia, Studii Teologice, Mitropolia Olteniei) în care acestea au fost iniţial publicate. Intervenţiile asupra textului au fost minime, concretizându-se în ajustarea din punct de vedere sintac­tic şi gramatical a conţinutului, precum şi îndreptarea, pe alocuri, a exprimărilor arhaice.

Publicarea acestei lucrări în contextul sărbătoririi Anului comemo­rativ al Sfântului Ioan Gură de Aur reprezintă un omagiu adus celui care a fost un neîntrecut orator, dascăl şi părinte al întregii creştinătăţi, la fel de apreciaţi şi preţuit atât în trecut, cât şi astăzi, dar şi o formă de recu­noştinţă faţă de munca Părintelui Profesor Ioan G. Coman.

În Anul misiunii parohiilor şi mănăstirilor astăzi şi Anul comemora­tiv al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din epar­hii, apariţia unei astfel de lucrări este binevenită atât pentru credincioşi, cât şi pentru elevii seminarişti, studenţii, masteranzii şi doctoranzii Facultăţilor de Teologie, dar mai ales pentru slujitorii Sfintelor Altare, care pot găsi în paginile cărţii modelul prin excelenţă al slujitorului, al părintelui şi al învăţătorului iubitor de Dumnezeu şi de Sfânta Sa Biserică, pildă vie pentru eternitate, se precizează în Nota Editorială.

Informații suplimentare

Greutate 0,4 kg
Dimensiuni 1 × 17 × 24 cm
ISBN

978-606-290-049-6

Limba

Română

An apariție

2015

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

271

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Despre Sfântul Ioan Gură de Aur – Studii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *