Dicţionar de conservare-restaurare a patrimoniului bisericesc


Autor: Preot Viorel Barbu


Editura: Basilica


33,60 lei

200 în stoc

Distribuie:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Share on telegram
SKU PF0338 Categorii , Etichete ,

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

„Biserica Ortodoxă s-a îngrijit dintotdeauna de păstrarea, conservarea şi restaurarea patrimoniului ei, indiferent dacă a fost vorba despre arhitectura religioasă a lăcaşurilor de cult şi despre pictura bisericească, ori despre sculptura religioasă în lemn sau piatră, despre orfevrărie sau despre artele minore în general: ţesături, broderii, obiecte de cult de toate felurile, cărţi liturgice etc.”, se arată în nota editorială.
„Preafericitul Părinte Daniel a arătat o atenţie deosebită Comisiei de Pictură Bisericească, prin iniţierea alcătuirii unui Regulament de organizare şi funcţionare, dar şi prin fixarea de adunări anuale cu diverse tematici, pentru o mai bună cunoaştere între specialişti, pentru familiarizarea cu problemele acestora şi ale Comisiei, pentru o bună ascultare canonică de autoritatea bisericească, pentru înflorirea artei bisericii româneşti şi îndeosebi a picturii bisericeşti”, se arată în Prefaţa – Dicționarului de conservare-restaurare a patrimoniului bisericesc.
Autorii volumului sunt: părintele dr. Viorel Robert Barbu-coordonator, Diana Iuliana Barbu – doctor în teologie, domeniul Artă bisericească şi Gabriela Ştefăniţă, restauratoare autorizată.

Informații suplimentare

Greutate 0,7 kg
Dimensiuni 1,8 × 17 × 24,5 cm
ISBN

978-606-29-0072-4

Limba

Română

An apariție

2016

Localitatea

București

Autor

Preot Viorel Barbu

Editura

BASILICA

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

238