Mărturii și evocări din lagăre și închisori – conține DVD


 

Autor: Diac. Dumitru Bogdan Bădiță


Editura: Trinitas

 

Mărturii și evocări din lagăre și închisori


136,78 lei

79 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Mărturii și evocări din lagăre și închisori

Cartea este însoțită de DVD-ul Mărturisitori ai Ortodoxiei în temnițele comuniste.

„Mărturiile foștilor deținuți politici, date în interviuri sau publicate în reviste și cărți, scot în lumină adevărului fapte greu de imaginat, o istorie pe care avem obligația să o cunoaștem.

Chinuiți prin pușcării și la Canal, în minele de plumb și în lagărele de muncă din Delta Dunării unde neîndeplinirea normelor de muncă era aspru pedepsită, din izolatoarele Mislei și până în „neagra” din Jilava, din zarca Aiudului și până în groapa cu șobolani de la Miercurea Ciuc, transportați asemeni animalelor în dube negre sau în trenurile morții de la o închisoare la alta pe durate lungi, hăituiți prin munți de agenți ai Securității și torturați în detenție de gardieni, închiși în izolator sau în carceră, dar și în celule cu 60-70 de deținuți, de la demascarea reeducări până la vorbitul în șoaptă în închisoarea tăcerii de la Râmnicu Sărat, comunicând prin semne sau cu ajutorul alfabetului Morse prin bătutul în țeavă sau în pereții celulelor, mulți dintre foștii deținuți politici din România au reușit să găsească metode de a rezista în fața represiunii comuniste.

Pentru a rezista în iadul carceral comunist, mulți deținuți au folosit cea mai puternică modalitate de rezistență: rugăciunea. Astfel, în închisorile și lagărele de muncă, deținuții și-au găsit un aliat comun: nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu. Iar printre lacrimile provocate de suferință, locurile de detenție aveau să fie presărate cu minuni. […]

Aceste interviuri cuprinse acum în volum sunt cu atât mai valoroase cu cât o parte dintre cei intervievați nu mai sunt în viață. Majoritatea au fost difuzate în cadrul emisiunii Mărturii și evocări, iar o parte au fost incluse în filmul documentar Mărturisitori ai Ortodoxiei în temnițele comuniste. Emisiunea Mărturii și evocări este realizată în departamentul teologic al TRINITAS TV”.

Diacon Dumitru Bogdan Bădiță

Informații suplimentare

Greutate 1,03 kg
Dimensiuni 4,1 × 14,5 × 22 cm
ISBN

978-973-155-182-1

Limba

Română

An apariție

2019

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

880

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mărturii și evocări din lagăre și închisori – conține DVD”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *