Fericitul Ieronim – Omilii la Psalmi


 

Autor: Fericitul Ieronim


Editura: EIBMO

 

Omilii la Psalmi


20,80 lei

179 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Omilii la Psalmi

Între Părinții apuseni din secolul al IV-lea pentru care creștinismul răsăritean a constituit dintotdeauna izvorul gândirii teologice, un loc de seamă îl ocupă Fericitul Ieronim. În scrierile sale se împletesc armonic profunzimile teologiei ortodoxe, fervoare monahismului răsăritean și spiritual moralității practice, specific creștinismului latin.

Apreciat în primul rând pentru traducerea Sfintei Scripturi în limba latină, Fericitul Ieronim a scris, totodată, și o operă consistentă dedicată explicării textelor revelate. Stăpânirea celor trei limbi considerate sfinte în creștinismul antic (greacă, latină și ebraică), precum și cunoștințele vaste de teologie, de literatură profană și teologică stau mărturie pentru o erudiție rar întâlnită în vremea sa.

Opera sa deosebit de vastă cuprinde scrieri diverse ca formă, de la traduceri biblice și patristice, comentarii biblice elaborate, omilii, până la epistole și scrieri hagiografice. Ceea ce le face însă unitare este izvorul nesecat de la care toate dobândesc viață: cuvântul tainic al Sfintelor Scripturi. […]

Prin eforturile sale de a trăi în conformitate cu Sfintele Scripturi, Fericitul Ieronim ne este contemporan. Astăzi, citind Scriptura, creștinul ortodox își recunoaște mărturisirea de credință în mod firesc. Însă lucrurile nu ar fi stat așa fără contribuțiile Sfinților Părinți din primele veacuri, care s-au străduit, uneori cu multe renunțări și jertfe, să explice și să apere învățăturile de credință. În consecință, găsim mai mult decât binevenită lectura în traducerea românească a unei mici părți din opera exegetică a Fericitului Ieronim.

Din nota Editurii Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă

Informații suplimentare

Greutate 0,25 kg
Dimensiuni 1,2 × 14,5 × 20 cm
ISBN

978-973-616-517-7

Limba

Română

An apariție

2017

Localitatea

Bucureşti

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

216

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fericitul Ieronim – Omilii la Psalmi”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *