Patrologie – Vol. 1 Ediţia 2015


 

Autor: Arhid. Prof. Univ. Dr. Constantin Voicu


Editura: Basilica

 

Patrologie – Vol. 1 Ediţia 2015


73,60 lei

81 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Patrologie – Vol. 1 Ediţia 2015

Patrologia este o disciplină a teologiei creștine, care se ocupă cu studiul sistematic al vieții, operelor și învățăturii Sfinților Părinți și scriitorilor bisericești din primele opt veacuri. Este una dintre disciplinele teologiei istorice, fiind strâns legată de Istoria Bisericească, dar constituie un capitol separat de ea.

Din punct de vedere metodologic, a devenit necesar a se lărgi sfera Patrologiei peste întreg domeniul literaturii creștine din timpul Sfinților Părinți, cuprinzând în ea și pe autorii care nu au fost desemnați ca Sfinți Părinți, dar au fost contemporani cu ei și au lăsat opere care au îmbogățit literatura bisericească din perioada patristică.

Patrologie – Vol. 1 Ediţia 2015 acoperă prima perioadă, care se socotește ca începând cu anul 90 și merge până la anul 313 – Edictul de la Milan, când s-a dat libertate creștinismului, ori chiar 325 – primul Sinod Ecumenic. Această perioadă se caracterizează printr-o literatură creștină de începuturi, în care activează Părinții Apostolici, apologeți și polemiști.

Părinții Apostolici sunt cei mai apropiați de întemeietorii Bisericii și sunt martorii credinței tradiționale în Sfânta Treime și dumnezeirea Fiului. Ei ne prezintă, de asemenea, organizarea și disciplina Bisericii prin învățătura dată de Mântuitorul Iisus Hristos.

Informații suplimentare

Greutate 0,7 kg
Dimensiuni 3 × 17 × 24 cm
ISBN

978-606-29-0046-5

Limba

Română

An apariție

2015

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

525

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Patrologie – Vol. 1 Ediţia 2015”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *