Personalități reprezentative ale exegezei antiohiene


 

Autor: Preot Mircea Basarab


Editura: Basilica

 

Personalități reprezentative ale exegezei antiohiene


10,00 lei

31 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Personalități reprezentative ale exegezei antiohiene

Lucrarea părintelui profesor Mircea Basarab, Personalități reprezentative ale exegezei antiohiene, prezintă într-o manieră elevată modul în care teologii antici antiohieni au practicat, dezvoltat și sintetizat metodele de exegeză ale Sfintei Scripturi. După teza de doctorat a părintelui Daniel Buda, Hristologia antiohiană de la Sf. Eustațiu al Antiohiei până la Nestorie (Sibiu, 2004), actuala lucrare aprofundează contextul și metodele exegetice ale reprezentanților Școlii Antiohiene. Epoca de aur a acestei școli exegetice a fost marcată, în mod special, de următorii teologi: Diodor din Tars, Teodor de Mopsuestia, Sf. Ioan Gură de Aur și Fer. Teodoret de Cyr.

Unele dintre ideile cuprinse în această lucrare au fost dezbătute în seminariile de exegeză biblică și patristică, pe care părintele profesor le-a susținut în ultimii ani la Departamentul de Teologie Ortodoxă al Universității Ludwig-Maximilian din München, semnatarul acestor rânduri având chiar privilegiul de a discuta personal cu autorul aspectele dezbătute în cuprinsul acestui volum.

Cercetarea actuală scoate tot mai mult în evidență bogăția și diferențierea tradițiilor creștinismului antic, care se opun unei viziuni monolitice fără nuanțe și accente. Tradiția antiohiană s-a remarcat printr-o bogăție și o specificitate liturgică unică, care au influențat, prin Sf. Ioan Gură de Aur și nu numai, sinteza liturgică bizantină, ai cărei moștenitori suntem astăzi.

Pr. Prof. Dr. Daniel Benga

Informații suplimentare

Greutate 0,59 kg
Dimensiuni 2 × 17 × 23,5 cm
ISBN

978-606-29-0326-8

Limba

Română

An apariție

2019

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

352

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Personalități reprezentative ale exegezei antiohiene”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *