Sfinți Ierarhi, Mucenici și Cuvioși din Ortodoxia rusă


 

Autor: Dr. Ionuț-Daniel Barbu


Editura: EIBMO

 

Sfinți Ierarhi, Mucenici și Cuvioși din Ortodoxia rusă


20,00 lei

28 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Sfinți Ierarhi, Mucenici și Cuvioși din Ortodoxia rusă

– Traducere din limba rusă, introducere și note de dr. Ionuț-Daniel Barbu –

În lucrarea de față avem bucuria de a prezenta în limba română mai multe vieți de sfinți ruși cuprinse într-un volum oficial al Patriarhiei Ruse, denumit într-o formă inițială „Dosarele de canonizare ale unor sfinți, dezbătute în cadrul ședinței Sfântului Sinod al [tuturor] ierarhilor Bisericii Ortodoxe Ruse, din 2-3 februarie 2016”.

Dincolo de hotarele Rusiei, cei mai cunoscuți sfinți sunt Cuvioșii Serghie de Radonej (1314-1392) și Serafim de Sarov (1754-1833), care și apar zugrăviți în aceeași icoană, numită în tradiție, icoana egumenului și a duhovnicului pământului rusesc.

Sinaxarul Bisericii Ortodoxe Ruse de la începuturi până în prezent numără peste 2000 de sfinți cu cinstire locală sau națională, numiți de vrednicul de pomenire patriarh Alexei al II-lea „stele călăuzitoare” sau „genii religioase” ale poporului rus. La începutul anului 2006, Comisia sinodală de canonizare a sfinților din Patriarhia Moscovei a dezbătut și actualizat un număr de 33 de vieți de sfinți din aghiografia slavo-rusă.

Din punct de vedere cronologic, sfinții ale căror vieți sunt expuse în lucrarea de față, începând cu Binecredinciosul Cneaz Iaroslav cel Înțelept (†1054) și încheind cu Sfântul Cuvios Amfilohie de la Poceaev (†1971), se întind aproape pe întreg parcursul mileniului de creștinism rusesc, provenind din toate colțurile fostului Imperiu Țarist.

Întrucât, nu cu multă vreme în urmă, Biserica Ortodoxă Română a omagiat în mod aparte pe apărătorii Ortodoxiei din timpul comunismului, menționăm că șase dintre sfinții prezentați acum, au suferit martiriul exilului, închisorii și chiar al execuției în vremea prigoanei atee care s-a abătut peste Rusia, după anul 1917.

Ionuț-Daniel Barbu

Informații suplimentare

Greutate 0,22 kg
Dimensiuni 1,1 × 13 × 19 cm
ISBN

978-973-616-584-9

Limba

Română

An apariție

2019

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

206

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sfinți Ierarhi, Mucenici și Cuvioși din Ortodoxia rusă”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *