Filocalia – Vol. 11 (sau culegere din scrierile Sfinților Părinți care arată cum se poate omul curăți, lumina și desăvârși) EDIȚIE JUBILIARĂ

88,00 lei

85 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Filocalia – Vol. 11

Volumul tradus din limba greacă de vrednicul de pomenire Preo­tul Profesor Dumitru Stăniloae cuprinde Scrisorile duhovniceşti ale Sfinţilor Cuvioşi Varsanufie cel Mare şi Ioan din Gaza numit şi „Prorocul”, mari nevoitori într-o mănăstire întemeiată şi condusă de Avva Serid la sud de Gaza (Palestina), în prima jumătate a seco­lului al Vl-lea, pe care Biserica Ortodoxă îi pomeneşte cu multă evlavie în ziua de 6 februarie.

„Deşi conţinutul scrisorilor este înrudit cu cel din Pa­teric, se deosebeşte totuşi prin faptul că răspunsurile nu sunt scurte sentinţe ale Bătrânilor, ci o învăţătură despre patimi şi virtuţi concretizată în sfaturi date unor călugări sau mireni, despre cum să poarte lupta duhovnicească cu tot felul de piedici, ispite şi greutăţi întâlnite în viaţa de zi cu zi”, subliniază Patriarhul României în Cuvântul Înainte.

Răspunsurile duhovniceşti ale Sfinţilor Cuvioşi Varsanufie şi Ioan au fost adunate şi publicate pentru prima dată în anul 1816, la Veneţia, de Sfântul Nicodim Aghioritul, sub titlul Carte preafolositoare de suflet. 

„Având în vedere folosul duhovnicesc al acestor Scrisori, binecuvântăm, cu bucurie, publicarea lor la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române, spre zidirea sufletească a mo­nahilor, preoţilor duhovnici şi a tuturor mirenilor credincioşi”, menționează Preafericirea Sa.

Răsfoiește cartea!

Filocalia 11 - editie jubiliara

Vezi și:

https://basilica.ro/filocalia-vol-11/

Informații suplimentare

Greutate 1,1 kg
Dimensiuni 3,5 × 15 × 21 cm
ISBN

978-973-616-544-3

Limba

Română

An apariție

2017

Localitatea

București

Autor

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Cartonată

Număr de pagini

880

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Filocalia – Vol. 11 (sau culegere din scrierile Sfinților Părinți care arată cum se poate omul curăți, lumina și desăvârși) EDIȚIE JUBILIARĂ”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *