Taina căsătoriei în contextul deconstructivismului


 

Autor: Pr. Prof. Bassam Antoine Nassif


Editura: Basilica

 

Taina căsătoriei în contextul deconstructivismului


44,80 lei

81 în stoc

Distribuie:

Transport Gratuit

pentru comenzi mai mari de 150 lei

Comandă rapidă

Plata cu cardul sau ramburs în siguranță

Magazin oficial

Librăria Patriarhiei Române

Informații suplimentare

ne puteți contacta și telefonic

Descriere

Lucrarea „Taina căsătoriei în contextul deconstructivismului – Dialog între antropologia ortodoxă și abordările postmoderne” reprezintă teza de doctorat a părintelui profesor Bassam Antoine Nassif, susținută la Institutul Teologic „Sfântul Ioan Damaschin” din cadrul Universității din Balamand (Liban). În prezent, părintele este profesor asociat al acestei instituții și autorul mai multor lucrări, studii și articole publicate la edituri de renume mondial.

În lucrarea de față, autorul analizează ideile majore ale postmodernității și implicațiile lor asupra antropologiei. Părintele afirmă că lumea a intrat într-o nouă eră, marcată de schimbări, transformări și evoluții care fac din ea o „epocă a incertitudinii”.

În acest climat, „un amalgam de stimuli și evenimente promovează valori și tendințe false care derutează familiile”, subliniază autorul.

O problemă o reprezintă mentalitatea seculară care nu ține cont de nicio tradiție religioasă sau obicei social în privința căsătoriei și a familiei.

Înțelesul libertății a suferit, de asemenea, o transformare. Libertatea este văzută din ce în ce mai mult ca un „cod moral subiectiv și independent al fiecărui individ” prin care se urmărește scopul satisfacerii nevoilor individuale. Libertatea este percepută și ca emancipare față de orice tip de angajament.

Mass-media, dezvoltarea tehnologiei, precum și sistemele economice impuse de societatea bazată pe consum au un impact major asupra vieții de familie, menționează părintele profesor.

 

Taina casatoriei_WEB

 

 

Informații suplimentare

Greutate 0,44 kg
Dimensiuni 1,9 × 14,5 × 20,5 cm
Autor

ISBN

978-606-29-0493-7

Limba

Română

An apariție

2023

Localitatea

București

Editura

Suport

Hârtie

Copertă

Broșată

Număr de pagini

400

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Taina căsătoriei în contextul deconstructivismului”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *